Afbeelding

NK Pannenkoeken Eten voor iedereen

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op zaterdag 16 december aanstaande vindt de derde editie van Het NK Pannenkoeken Eten plaats. In pannenkoekenrestaurant De Lichtmis in Zwolle zullen 30 deelnemers strijden om de titel Nederlands Kampioen Pannenkoeken Eten 2017. De winnaars van vorig jaar worden uitgedaagd om hun titel te verdedigen. De kampioenen winnen een jaar lang gratis pannenkoeken eten bij De Lichtmis en de felbegeerde wisseltrofee.

Meedoen kan vanaf 10 jaar. Er zal worden gestreden in drie verschillende categorieën; 10 tot en met 13 jaar, 14 tot en met 17 jaar en 18 jaar en ouder. Wie in vijftien minuten de meeste pannenkoeken soldaat weet te maken, mag zich de nieuwe Nederlands Kampioen Pannenkoeken Eten noemen. Twee kandidaten komen hun titel voor de derde keer verdedigen. Niklas Brand (10-13 jaar) en Raymond Koch (18 jaar en ouder) werden al twee keer eerder Nederlands Kampioen. De lat voor de uitdagers ligt hoog; vorig jaar wist Raymond maar liefst acht pannenkoeken te eten.

Elk jaar verbindt De Lichtmis een goed doel aan het NK. De eerste keer steunden we de voedselbank en vorig jaar hebben we mensen die wat minder te besteden hebben uitgenodigd gezellig een avond te komen genieten. Dit keer denken we aan eenzame ouderen. Volgens het Nationaal Ouderfonds voelen bijna 900.000 65-plussers zich eenzaam. Eigenaar Peter Huisman: “Tijdens de feestdagen hoort niemand alleen te zijn. Toch krijgen ruim 200.000 ouderen dan niemand bezoek. We nodigen daarom 30 ouderen uit de omgeving uit om op pannenkoeken te komen eten bij De Lichtmis.

Opgeven voor het NK kan tot en met vrijdag 8 december via de website van het restaurant: www.delichtmis.nl/NKPannenkoeken. Iedereen die zich via de site aanmeldt ontvangt een waardebon ter waarde van €5,-, te besteden bij De Lichtmis.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30