Afbeelding

Chop, chop aan de slag met Tiny Forest Zwolle-Breecamp

Algemeen

STADSHAGEN - De eerste boompjes voor het Tiny Forestbos naast basisschool De Boxem, zijn donderdagmorgen 30 november aangeplant in de behoorlijk modderige grond, met hulp van honderdtien leerlingen van naburige basisscholen, buurtbewoners en studenten van de Groene Welle. Wethouder Michiel van Willigen opende het biodivers bos officieel en benadukte het belang van het groen in de stad. “80.000 bomen staan er in Zwolle. We willen er alleen maar meer.” “Chop,chop aan de slag.” Voegde gedeputeerde Hester Maij vrolijk toe.

Studenten van de Groene Welle en hoveniers hebben de grond eerst voorbewerkt met zeventig balen stro voor een luchtige bosbodem. Dertig soorten bomen worden dicht op op elkaar gepoot, zodat er een relatief snel dichtgroeiend biobos ontstaat. In de winter groeien de boompje verder in de stam. Het eerste resultaat van de groeiende Tiny Forest is zichtbaar in het vroege voorjaar.

Windwachter
Ook na de aanplant is hulp van harte welkom. Bij harde wind zouden wellicht wat boompjes om kunnen waaien. Word ‘windwachter van Tiny Forest Zwolle-Breecamp’: kijk regelmatig even hoe het mini-bos erbij staat en of er boompjes zijn omgewaaid die rechtgezet moeten worden. Meldingen kunnen naar greenprojects@groenewelle.nl t.a.v. Jelle Blaauw. Jelle en andere leerlingen van Groene Welle helpen de boompjes graag weer overeind.

Meer informatie over het bos in de wijk op www.ivn.nl/tiny-forest-nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden