Zwolse huiskamers vullen zich met Muziek bij de Buren

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – 78 Zwolse huiskamers zijn op zondag 10 december vrij toegankelijk tijdens het landelijke muziekfestival Muziek bij de Buren. Alle muzikanten spelen drie mini-concerten van 30 minuten. In huiskamers, van Berkum tot Ittersum, geven Zwolse artiesten in totaal 234 optredens. Als solist of in groepsverband.

Jazz, country, rock, klassiek – vele muziekgenres passeren de revue. Het festival wordt om 12.00 geopend aan de Ingelandhof 26, van 13.00 tot 17.30 zijn er concerten in verschillende huiskamers verspreid over de stad. Vanaf 17.30 is er een slotfeest The Livingroom. De organisatie: “We willen alle Zwollenaren uitnodigen om zich te laten verrassen door de muzikaliteit en gastvrijheid van Zwolle. Het blijft natuurlijk bijzonder, dat je zomaar bij iemand die je niet kent naar binnen mag. En dan is er ook nog live-muziek. Een fantastische combinatie. Zonder iemand te kort te willen doen, wijzen we jullie op de Schermerhornstraat 69 waar artiest Dennie Boxem niet alleen zijn eigen muziek laat klinken maar ook exposeert met een aantal van zijn schilderijen. Voor het hele programma zie de programmakrant online, of af te halen Hedon. Deelnemende huiskamers zijn te herkennen aan raamborden. Reserveren is helaas niet mogelijk en vol betekent: wachten op de volgende ronde.”

Muziek bij de Buren wordt in iedere stad afgesloten met een eindfeest. In Zwolle is er vanaf 18.00 een feestelijke afsluitende avond in The Livingroom. Deze is voor iedereen toegankelijk. Er zijn onder meer optredens van The Guilty Pleasures, Heavy Faces, LowaddictsSoundsystem en Pivo & Busker.

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 19 uur geleden