Opsteker voor Coníche Topvolleybal Zwolle

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - Als Thijs van Noorden zijn ploeg in de vijfde set bij 14-10 op matchpoint zet en een slechte stop van Inter Rijswijk de 3-2 winst oplevert gaat even het dak eraf in het Landstede Sportcentrum. Coníche Topvolleybal Zwolle is twee punten rijker en zet een streep onder een slechte reeks.

De volle buit zat er niet in maar voor hetzelfde geld hadden de Zwollenaren weer met lege handen gestaan. In de vierde set krijgen beide ploegen set-en matchpoints die worden gemist. “Ik had het niet meer in die vierde set. Wat een spanning. Volleyballend was het niet even goed maar de spanning en intensiteit was vooral in die fase enorm. Toen we op 30-28 kwamen wist ik dat we door zouden pakken”, reageerde middenman Jan-Willem het Lam. De vijfde set wordt vlot binnen gehengeld na een wedstrijd die vooral wisselvallig is. De praatsessie eerder in de week lijkt weinig te helpen als de thuisploeg slecht begint en Inter Rijswijk, de nummer voorlaatst, de eerste set met 19-25 pakt. Daarna komen de Zwollenaren terug. De voorsprong loopt snel op van 12-5 en 15-9 naar 19-11. Na de 25-17 lijkt het lek boven maar de tegenstander is taai in het derde bedrijf.

Met Hugo Noomen voor Rick van Baar op de middenpositie volleybalt Zwolle wel aardig mee, maar de marge is continu twee of drie punten in Zwols nadeel. Als die oploopt tot vier bij 12-16 lopen de Zuid Hollanders uit naar 22-25. In de zinderende vierde set komen de teams dus op set- en matchpoint, maar worstelt Zwolle zich alsnog naar de broodnodige setwinst. Voldoende voor extra adrenaline, de 15-10 in de nastoot en de 3-2 zege.

“Dit is een lekkere opsteker”, reageert captain Jelle Hilarius na afloop. "Weet je wat ik misschien wel het mooiste moment vond? Dat we in de vijfde set Rick van Baar brachten. Zij moesten noodgedwongen omzetten en maakten een dubbele fout, doorslaggevend voor de winst. Maar verder was het vooral worstelen en typisch vechtvolleybal aan beide kanten.”