Afbeelding

Tbs'er die opnieuw in de fout ging, krijgt dwangverpleging

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Een uitbehandelde tbs'er die aan het eind van zijn maatregel zijn begeleiders om de tuin leidde, heeft dinsdag tbs met dwangverpleging opgelegd gekregen. Zodra hij meer vrijheid kreeg, verviel hij opnieuw in zedenproblematiek en zijn alcoholverslaving.

De 51-jarige Cornelis van R. wordt bovendien verdacht van een nieuw feit. In juni was hij enige dagen spoorloos. Volgens het Openbaar Ministerie heeft hij tijdens die periode in Zwolle aan het Snavelpad een vrouw aangerand. Van de dag van die aanranding kon Van R. zich niets meer herinneren door het drankgebruik die dag. Voor dit feit moet hij zich volgend jaar verantwoorden in de rechtbank. Van R. was juist al vanwege een zedendelict eerder tot tbs veroordeeld. In 2013 viel hij met zijn broek omlaag een hardloopster lastig in het Engelse Werk. Zijn behandeling daarna liep voorspoedig, maar dat bleek schijn, zo meenden de deskundigen. Hij deed 'schijnaanpassingen', ging grensoverschrijdende contacten aan met vrouwen, nam zijn medicatie niet in en ging weer alcohol drinken.

Zijn advocaat zei dat een tbs met dwangverpleging voor Van R. vermoedelijk betekent dat hij de rest van zijn leven in een kliniek zal slijten. De rechters meenden dat de overtreding van de voorwaarden in juni op zich al een tbs met dwangverpleging rechtvaardigen. Het vervolgen van deze tbs met voorwaarden, de 'lichtere variant' van die met dwangverpleging, werd door deskundigen als onhaalbaar ingeschat. De rechters namen die conclusie over.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59