Afbeelding

Spartaan De Lange naar Korfbal Challenge

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Déanne de Lange van korfbalvereniging Sparta kijk terug op de interland tegen Suriname die ze speelde met het onder 19-team van de regio oost. Vorig jaar speelde ze zich in de kijker van de regionale selectiescouts.

De Lange: "We speelden met negen dames en negen heren, die verdeeld waren in team A en B. We speelden 3x 20 minuten. Team A bracht de stand op 7-4. Ik mocht met team B het veld betreden en we kwamen op een voorsprong van 14-12. Maar Suriname kwam in het derde deel tegen team A terug en won met 18-19!"

Na de wedstrijd gingen de talenten van U19 met het team van de Surinaamse internationals op de foto. Déanne staat naast de scheidsrechter.

Het spannendste moment van de avond was eigenlijk al voor de wedstrijd. De spelers en speelsters kregen te horen wie team Oost U19 mogen vertegenwoordigen bij de jaarlijkse Korfbal Challenge in het topsportcentrum in Rotterdam. En De Lange hoort daarbij.

"Ik vind het super leuk dat ik naar de Korfbal Challenge mag. Het is een mooi korfbalevenement in de kerstvakantie met veel nationale en internationale topploegen. En ik speel daar dan ook! We trainen ter voorbereiding nog een avond op Papendal en we spelen nog een oefenwedstrijd tegen de selectie van hoofdklasser Unitas. We gaan er vol voor zodat we tijdens de Korfbal Challenge kunnen knallen."

Déannes eigen team speelt aanstaande zaterdag ook weer een belangrijke wedstrijd in de overgangsklasse. Om 19.30u speelt Sparta 1 thuis in de Calo-hal tegen Sporting Trigon uit Leiden. Meer informatie over de Korfbal Challenge is te vinden op www.korfbal.nl/korfbalchallenge.