In de beginjaren was het schippersinternaat nog ondergebracht in een omgebouwd hotelschip met slaapzalen aan de Zwolse Turfmarkt.
In de beginjaren was het schippersinternaat nog ondergebracht in een omgebouwd hotelschip met slaapzalen aan de Zwolse Turfmarkt. Eigen foto

Schippersinternaat Prinses Margriet houdt reünie

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Voor de derde keer is er een reünie in voorbereiding voor iedereen die op enige manier betrokken is geweest bij schippersinternaat Prinses Margriet in Zwolle. Ditmaal is er geen specifieke tijdsperiode waar de organisatie zich op richt.

Het evenement voor alle oud-bewoners, hun ouders, huidige en voormalige medewerkers staat gepland voor 6 oktober in Zwartsluis en wordt gehouden in Hotel Zwartewater. Opnieuw is de organisatie in handen van Alita van Asperen, Geertje Mannak en Bert Klos. Zij zijn nog op zoek naar oude foto’s van het internaatleven, waaronder van de grote toneelavonden en Kamp Hattem. Het is de bedoeling om de mooiste foto’s en filmpjes tijdens de reünie met een beamer in de zaal te vertonen.

Het programma van de reünie ziet er als volgt uit: vanaf 14.00 uur is de ontvangst met koffie en gebak. Daarna is er tot 17.30 uur een samenzijn met een hapje en drankje en er wordt een groepsfoto gemaakt. Vanaf 17.30 uur zijn er diverse buffetten in twee zalen. Om 20.30 uur begint een afterparty met muziek.

Voor wie dan nog niet naar huis/boord wil, is er de mogelijkheid te blijven overnachten. Hotel Zwartewater is bereid gebleken al zijn hotelkamers daarvoor tot 1 februari vrij te houden. Geertje Mannak: “Een mooi gebaar, maar dat houdt wel in dat je niet te lang moet wachten met reserveren.” Voor reserveringen kan direct met Hotel Zwartewater worden gebeld: (038) 386 64 44. Vermeld hierbij dat het de reünie betreft.

Inschrijven voor de reünie zelf kan via e-mailadres reunieprmargriet@hotmail.com. Vermeld hierbij de naam, geboortedatum en de periode die men op het internaat heeft gezeten/ gewerkt. Ook alle ouders zijn welkom. Maak vervolgens 30 euro over naar IBAN: NL76 RABO 0321 3826 76 t.n.v. E. Klos onder vermelding van Reünie en de aanmelding is rond. Wie nog anderen kent die bij het internaat betrokken zijn geweest, wordt verzocht de uitnodiging door te sturen.