John Beijen tijdens de voorbereiding op het seizoen.
John Beijen tijdens de voorbereiding op het seizoen. Frank van Hienen

Beijen ook volgend seizoen trainer van ZAC

Sport

ZWOLLE - John Beijen is ook volgend seizoen hoofdtrainer van ZAC. Het bestuur van de Zwolse club vindt dat Beijen goed bij de cultuur van ZAC past en heeft er alle vertrouwen in dat de resultaten op de lange termijn goed zullen zijn.

"Zowel de spelersgroep, het bestuur en de hoofdtrainer zelf hebben veel vertrouwen in de visie van vernieuwing en verjonging door het doorlopend inpassen van door ZAC opgeleide talentvolle jeugdspelers. Er worden ook op dit moment nogal wat jonge spelers ingepast en dat betekent dat de resultaten op de korte termijn mogelijk wat wisselvallig zijn, maar we zijn er zeker van dat we op de wat langere termijn hier de vruchten van gaan plukken", meldt de club in een persbericht.

Stroeve start

ZAC, dat afgelopen seizoen degradeerde, is moeizaam begonnen aan deze jaargang en staat momenteel elfde in de derde klasse C. Het boekte afgelopen weekeinde wel een overtuigende zege bij VEVO (0-5). Zaterdag speelt de formatie van Beijen thuis tegen Hatto Heim, de huidige nummer vijf.

Beijen heeft al een lange carriere als trainer achter de rug. Onder meer bij buurman en rivaal Zwolsche Boys, waar hij in totaal acht seizoenen hoofdtrainer was. De Zwollenaar was verder zes jaren werkzaam bij WVF en de afgelopen vier seizoenen bij FC Meppel.

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 21 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen gisteren
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50