ZAC verslaat Hatto Heim in de natte sneeuw

ZWOLLE - ZAC heeft in winterse omstandigheden de tweede zege op rij geboekt. Hatto Heim werd met 1-0 verslagen.

Een bekeken vrije trap van Okke Scholten maakte het verschil in een wedstrijd met weinig kansen. De ZAC-aanvoerder schoot de bal tien minuten voor tijd over de muur en via de paal tegen de touwen. Doelman Django van der Landen rekende op een voorzet, of stond nog niet klaar, en was te laat bij de bal.

In de eerste helft kwam een kopbal van Joost Ottens via de onderkant van de lat en een speler van Hatto Heim op de doellijn terug het veld in. Een bal die volgens menigeen de doellijn had gepasseerd.

De bezoekers werden sporadisch gevaarlijk in een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende. Kort voor de pauze ontsnapte Ruben Bouwhuis aan de buitenspelval, maar zijn schot ging huizenhoog over het doel van Niels Krijnen. Het slotakkoord in de eerste helft was voor de thuisploeg. Rens Blokker, één van de vier negentienjarigen in de basis van ZAC, stuitte na een één-twee met Max Stolte (19) op doelman Van der Landen.

In de loop van de tweede helft ging Hatto Heim op zoek naar een treffer. Voordat Scholten de enige treffer van de middag produceerde, waren de meeste mogelijkheden voor de bezoekers. De sluwe topscorer Maarten Teuben schoot net naast, Gerben van der Worp liet een kansje liggen en invaller Joep van Apeldoorn verlengde van twee meter afstand en voorzet tot naast het doel. Omdat ZAC verzuimde gebruik te maken van de ruimtes bij Hatto Heim achterin bleef het spannend. In een hectische slotfase voorkwam Krijnen puntverlies door met een katachtige reflex een kopbal weg te tikken.

Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59