Afbeelding

Uittenhout denkt niet aan kampioenschap ondanks sterk seizoen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - In de slipstream van de succesvolle vrouwen timmeren ook de mannen van Swol 1894 flink aan de weg. Na vier overwinningen en een knappe remise tegen titelfavoriet Aqua Novio is er zaterdag de 15-7 winst op NDD.

Ondanks de prima seizoenstart waakt coach John Uittenhout voor euforie. “Vorig seizoen stopten er vier spelers. Daardoor was het puzzelen maar momenteel ligt er weer een goede selectie in het water. Gelukkig kan dit team nog wel een tijd mee want qua talent houdt het niet over bij Swol. Er zijn best jonge spelers die eraan komen, maar de eigen basis is toch te smal om echt door te groeien naar het niveau eerste klasse en hoger.” Voor Uittenhout is een mooie klassering daarom voorlopig het hoogst haalbare. Een kampioenschap zet hij uit zijn hoofd. “Ik denk dat Aqua Novia de titel gaat pakken. Zij hebben drie spelers met hoofdklasse-ervaring erbij en weten ook wat er hogerop te koop is. In het waterpolo levert een tweede of derde plek geen nacompetitie op. Dat is wel jammer.”

Zaterdagavond doet zwembad ’De Vrolijkheid’ haar naam alle eer aan. De mannen van Swol leveren een puike wedstijd af tegen de ‘Nieuwe Doetinchemse Dolfijn’. De spoeling is dun bij de Achterhoekers, die in Zwolle met een graatmagere selectie arriveren. Het wordt een kansloze missie tegen de overtuigend spelende Zwolse ploeg.

Alleen als een 5-1 voorsprong bijna wordt verspeeld spreekt de coach even achter uit de keel. ‘Wat is dit nou? We zijn zoveel beter. Hou vooral de focus.’

De stalorders komen aan. Na de 5-4 loopt de thuisploeg uit naar 13-6. De eindstand blijft steken op 15-7 met onder meer vier treffers van aanwinst Peter Vissia. “Voor hetzelfde geld wordt het 20-7, zij zaten er compleet doorheen. Maar er is prima gespeeld”, aldus Uittenhout, die in de laatste minuut zelf nog even als speler het water in duikt.

Vrouwen winnen fysiek duel

De stemming blijft opperbest in ‘De Vrolijkheid’ want ook de vrouwen, koploper in de eerste klasse, winnen met 8-6. Coach Mieke van der Sloot zag drie heel sterke periodes van haar team tegen BZ&PC. “Er was geen vuiltje aan de lucht bij de 7-3. Het was wel een erg fysieke wedstrijd en die vermoeidheid merkten we in het laatste part. Maar de zege kwam nooit in gevaar.”

Judith Noordhuis sierde haar verjaardag op met twee treffers.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 6 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 22 uur geleden