Afbeelding
Pedro Sluiter

IJsbeelden Festival mogelijk nog te redden

Algemeen

ZWOLLE – De muren en het dak van de deze ochtend ingestorte tent van het IJsbeelden Festival worden vervangen door een nieuwe constructie. Afhankelijk van de vraag hoeveel tijd dit vergt en of de operatie lukt zonder de ijsbeelden verder te beschadigen gaat het evenement alsnog door.

De herstelwerkzaamheden moeten dan binnen een paar dagen plaatsvinden. Over de kans van slagen en de werkelijke impact van het incident valt nog niets definitief te zeggen. Marc van Aalst van het projectteam van het festival hoopt over anderhalve dag te melden of de komende editie wel of niet doorgaat.

Verbazing

Dat het dak met daarop een laag sneeuw – aangelengd met ijs en water – bezweek, wekte verbazing. De constructie zou normaal gesproken bestand moeten zijn tegen het gewicht, aldus Van Aalst volgens wie er dit weekend aanzienlijk meer gewicht aan sneeuw op lag.

Erger

Een geluk bij een ongeluk is dat de tent instortte in de aanloop naar het evenement en niet met publiek er in. Dat beaamt ook Van Aalst die blij is dat dit niet het geval is. Overigens is de tent volgens hem niet in een keer ingestort maar duurde dat een tijd. Over het eventueel aansprakelijk stellen van de tentbouwer door de organisatie van het IJsbeelden Festival doet Van Aalst geen mededelingen. “Daar kan ik niets over zeggen.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding