Afbeelding

Zondagmiddag 17 december 2e editie Kerst speel je Samen

Algemeen

Komende zondag zullen 200 muzikanten (160 instrumentalisten en 40 zangers) jong en oud, ervaren of beginneling een uur lang samen met het aanwezige publiek kerstliederen zingen en spelen.

De muzikanten hebben de bladmuziek van tevoren kunnen downloaden en ze hebben dan al de hele ochtend gerepeteerd onder leiding van ervaren dirigenten. De organisatie is blij dat onze burgemeester Henk Jan Meijer het concert komt openen. Verdere medewerking is er van organist Toon Hagen, stadsdichter Kees Smits, midwinterhoornblazers ‘Wester Bloazers’ en een strijkensemble met leerlingen van en onder leiding van Lies van Vledder. Het geheel wordt gepresenteerd door Janpieter Boudens.

Het idee voor het meespeelconcert komt uit Keulen, daar vindt sinds 2010 in de Dom het ‘Adventmitspielkonzert’ plaats. Ieder jaar komen in de adventsperiode een paar duizend muzikanten (van alle niveaus en leeftijden) bijeen om samen te musiceren. Voorzitter van stichting Docentencollectief Dubbelgreep, Alet Boukes, zag dit en vond dat het idee navolging verdiende in Zwolle. Het evenement kan ook op steun rekenen van het Fonds Amateurkunst, stichting het Hervormd Weeshuis en natuurlijk van de Grote Kerk in Zwolle.

Het concert is om 13.30 uur, vanaf 13.00 uur gaan de deuren open voor het publiek. Kaartverkoop is voorafgaand aan het concert, de kaarten kosten €4,- (en kinderen t/m 12 jaar: €2,-).

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 16 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 16 uur geleden