Bakkerijmuseum organiseert activiteiten

Algemeen

Van 23 december t/m 6 januari organiseert het bakkerijmuseum in Hattem allerlei activiteiten.Wat is er nu fijner dan tijdens deze gure wintermaanden een bezoekje te brengen aan een sfeervol museum dat geurt naar versgebakken peperkoek? Een museum waar kinderen uitgenodigd worden om zich als bakker te verkleden en zelf aan de slag te gaan. Peperkoekmannetjes maken en heel goed opletten dat ze niet van de bakplaat springen en wegrennen. Mocht dat toch gebeuren dan is er een spannende speurtocht om ze terug te vinden.

Berichten over peperkoek vinden we al in de Middeleeuwen. Roggemeel en honing waren toen en nu de belangrijkste ingrediënten. De specerijen waarmee de koek zijn specifieke smaak kreeg hebben we te danken aan de kruisvaarders die tijdens hun verre reizen in aanraking kwamen met nieuwe geuren en smaken.

Uniek in het bakkerijmuseum is het knusse museumtheater waar de Kerstshow van bakker Fred goed is voor drie kwartier bakplezier. Zijn broodshow is voor jong en oud vaak een extra stimulans om ook thuis met deeg aan de slag te gaan. Humor is daarbij zijn belangrijkste gereedschap en kinderen zijn trouwste publiek.

Historie, humor en heerlijkheden allemaal onder één dak van 23 december tot en met 6 januari.

Kijk voor de openings- en demonstratietijden op de website.

www.bakkerijmuseum.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30