Afbeelding
Flevonice

Flevonice is al tien jaar de langste schaatsbaan in de natuur

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

De langste kunstijsbaan van de wereld, Flevonice in Biddinghuizen, bestaat dit jaar tien jaar. Vanaf zaterdag 2 december is de ijsbaan weer geopend. Er worden in december en januari verschillende sportieve activiteiten op het ijs georganiseerd.

Flevonice is een sports en fun park. Op 15 december 2007, na bijna een jaar bouwen, is het park in gebruik genomen door de ambassadeurs van het eerste uur Rintje Ritsma en Jan-Maarten Heideman. Inmiddels is de schaatsbaan populair bij veel schaatsers uit heel Nederland. Vaste bezoekers roemen de locatie door buiten schaatsen op echt ijs door de natuur. Aan de jeugdige schaatstalenten is ook gedacht. Voor hen is er het Ice Funpark4kids met onder meer een grote speeltuin met een krabbelijsbaan, grote glijbaan, speeltoestellen en trampolines. Daarnaast worden er schaatslessen gegeven om de schaatstechniek aan te leren of te verbeteren.

Naast de fameuze schaatstoertocht op 13 januari wordt, onder toezicht van de Nederlandse Triathlonbond (NTB), op zondag 14 januari een wintertriathlon gehouden op het terrein. Nog nooit eerder was er een wintertriathlon met een schaatsparcours door het landschap van Flevoland. Met de loop- en ATB-route samen wordt deze wedstrijd een bijzondere ervaring voor iedere deelnemer. Er zijn afstanden voor ieder niveau.

Stoere sportievelingen kunnen op 6 januari hun hart ophalen tijdens ‘Ice Survived’, de eerste obstacle run van het jaar die, gezien het seizoen, extra zwaar en koud is. Het parcours is onderverdeeld in drie ‘pistes’ met speciale ijskoude Ice Survived obstakels. Na deze start in het nieuwe jaar sluiten Flevonice warm af in de gloednieuwe Après-ski tent.

Bekijk alle activiteiten op www.flevonice.nl.