Vertegenwoordigers van ZV 44 op de NJJK.
Vertegenwoordigers van ZV 44 op de NJJK. Henrico Polinder

Oogst van ZV 44 op NJJK: twee keer zilver en drie keer brons

· leestijd 1 minuut Sport

EINDHOVEN - De zwemmers van ZV 44 hebben bij de Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen drie zilveren medailles en twee bronzen medailles weten te bemachtigen. Daarnaast wisten zij meerdere toptien-noteringen te behalen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion.

Debutante Veerle Riezebos bewees dat zij in prima vorm verkeerde en toonde aan op de schoolslag tot de top van Nederland in haar leeftijdscategorie te behoren. Zowel op de 100 meter als de 200 meter schoolslag zwom ze naar het podium (zilver). Haar 50 meter schoolslag was nog eens goed voor een bronzen plak. De jonge zwemster uit Lelystad maakte dit jaar de overstap naar ZV 44 en verscheen in totaal maar liefst vier keer aan de start. Ook Sven Klink debuteerde dit jaar op het NJJK. De Zwolse zwemmer pakte op de 200 meter wisselslag en de 50 meter vlinderslag respectievelijk zilver en brons.

Naast Riezebos en Klink zwommen ook Nora Weerman, Robin van den Berg, Jolijn Liezen en Lotte Pieterman zich naar een plaats in de top tien van Nederland. Pieterman wist zich zelfs via een zinderende swim-off te plaatsen voor de finale op de 100 meter schoolslag. Zij bereikte hiermee een mooie tiende plaats in het eindklassement. Het meisjesestafetteteam was zelfs goed voor een zevende plaats op de 4 x 100 meter vrije slag.

Teamgenoten Danny Brown, Daniëlle Meinema, Denice Koolman, Naomi Polinder, Lindsey Berghuis en Michelle van den Hoofdakker wisten tijdens het kampioenschap keurige tijden te noteren.

De Nederlandse Junioren & Jeugdkampioenschappen korte baan zwemmen waren van 14 december tot en met 17 december 2017 in Eindhoven. Twaalf zwemmers van ZV 44 kwamen in actie.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 23 uur geleden
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen gisteren
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37