Afbeelding
Eigen foto

Zwols Symfonie Orkest zet viool centraal

Algemeen

ZWOLLE - Onder het motto ‘de viool centraal’ heeft het Zwols Symfonie Orkest in de maanden januari tot en met april een uitdagend project georganiseerd.

Ze doet dit in samenwerking met Judith van Driel, violiste bij het bekende Dudok kwartet. Gevorderde violisten kunnen op projectbasis aansluiten bij deze eenmalige uitdaging. Het project bestaat uit vijftien repetities onder leiding van dirigent Carl van Reenen op dinsdagavond van 19.30 tot 22.00 uur in Zwolle en een studiedag op zaterdag 27 januari in Allardsoog met een strijkersworkshop onder leiding van Judith van Driel. Op het programma staan drie werken: het vioolconcert in D van Brahms met soliste Judith van Driel, De Houtduif van Dvorák en La Gazza Ladra van Rossini. Het project wordt afgesloten met een concert op 21 april in De Fontein in Zwolle. Deelname aan het project kost 50 euro.

Wie altijd al eens heeft willen meespelen in een symfonieorkest, orkestervaring heeft, maar het weer eens tijd vindt de viool uit de kist te halen of gewoon ook zo enthousiast van dit programma wordt, kan zich aanmelden via info@zwolssymfonieorkest.nl. Of kijk voor meer informatie op www.zwolssymfonieorkest.nl.