Afbeelding

Oud-profs PEC binden strijd aan met veldvoetbalclubs op IJssel Cup

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Tussen Kerst en Oud en Nieuw zijn er weer twee zaalvoetbaltoernooien voor de veldvoetbalclubs in Zwolle en in de WRZV-hallen vind op 28 en 29 december de tweede editie plaats van de IJssel Cup, een regionaal toernooi met de inbreng van een interessant gelegenheidsteam.

Tot vorig jaar streden de Zwolse veldvoetbalclubs op het Jo van Marle-toernooi in de WRZV-hallen, maar door een verschil van inzicht over de locatie werd dat in 2016 opgesplitst. Meerdere Zwolse clubs maken dit jaar weer hun opwachting in het Landstede Sportcentrum en in de WRZV-hallen presenteert voorzitter Freddy Eikelboom met trots zijn sterke deelnemersveld. "Ook oud- PEC Zwolle is erbij en dat is zeker leuk voor het publiek. Met spelers als Wiljan Pluim, Arne Slot, Tom IJzerman, Henk van Steeg, Adi Draganovic, Dennis v.d. Wal, Jakko Slot, Lodewijk de Vries en Mike Willems kunnen ze zomaar eens hoge ogen gaan gooien. Ook van WVF, KHC, MSC en de teams uit de Veluwe verwacht ik veel, omdat die veel zaalvoetballers herbergen en wellicht dat VSW of Wijthmen ons kunnen verrassen", kijkt Eikelboom vooruit.

De voorzitter van de WRZV-zaalvoetbalvereniging heet nieuwkomers DOS Kampen, SEH, Heerde, ’t Harde, DSV’61, MSC-Amslod Meppel en de oud-profs van PEC Zwolle welkom. Net als vorig jaar zijn Dieze West, WVF, VSW, Wijthmen, KHC, ’s-Heerenbroek, Hatto Heim, Hattem en VSCO’61 weer van de partij.

De groepswedstrijden beginnen donderdag 28 december en vrijdagavond kent het toernooi zijn ontknoping. De wedstrijden starten vanaf 18.30 uur en de toegangsprijs per speelavond is €2, - per persoon. Tot en met vijftien jaar is de entree gratis.

Hoofdprijs van duizend euro

Voor de nummers één tot en met drie zijn er geldprijzen. De winnaar van het toernooi ontvangt de wisselbeker en een cheque van €1000, -. De prijzen worden overhandigd door Wethouder van Sport René de Heer, gemeenteraadslid Thom van Campen en medeoprichter van de Zwolse Courant Beker (voorloper Jo van Marle-toernooi) Freek Schutten.

De vorige editie werd gewonnen door Dieze West uit Zwolle (zie foto), dat in een spannende finale KHC uit Kampen wist te verslaan. De kans dat Dieze West weer hoge ogen gooit is niet zo groot. Vorig seizoen speelde het nog in de hoofdklasse, maar dit jaar speelt het met een veredeld A1-team in de vierde klasse C.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30