Afbeelding

workshops over natuurlijke voeding

· leestijd 1 minuut Algemeen

Workshops over natuurlijke voeding

Wil jij meer kennis over gezonde voeding?
Zie je door de bomen het bos niet meer door alle berichten en feitjes over voeding in de media? Kom dan naar onze workshops!

In 4 avonden reiken wij je een kader aan van waaruit jij zelf gezonde keuze kan maken door je gezonde verstand te gebruiken!

Natuurvoeding baseert zich op 4 uitgangspunten:

  • Puur, voeding die zo onbewerkt mogelijk is
  • Vers, de tijd van grond tot mond zo kort mogelijk
  • Kwaliteit, voeding van goede kwaliteit
  • Eerlijk, voor de aarde, voor de dieren en voor de mens

Natuurvoeding sluit geen enkel voedingsmiddel uit en gaat er vanuit dat ieder mens eigen voedingsbehoeften heeft.

Wij zijn Iris Gort en Jozee van der Linden. Beiden zijn wij gediplomeerde natuurvoedingsadviseurs, die het afgelopen jaar onze eigen praktijken zijn gestart. “Ja natuurlijk” en “EigenSmaak”.

Onze missie is om zoveel mogelijk goed gefundeerde kennis te verspreiden over natuurvoeding! Zo kun jij een eerlijke keus maken over wat je eet want “je lichaam van morgen ligt vandaag op je bord”.

De workshops hebben per keer een ander onderwerp.

9 januari:
De bodem onder een gezonde leefstijl

Al die adviezen en tips die je leest en hoort. Het lijkt soms net los zand. In deze workshop vertellen we je alles over de basis die je altijd en overal als uitgangspunt kunt hanteren. Het helpt je op weg om zelf afwegingen te kunnen maken op basis van een paar principes die altijd gelden.

23 januari:
De andere helft van je bord

In de vorige workshop zijn de groentes uitgebreid aan bod gekomen! Maar wat ligt er op de andere helft van je bord? Eiwitten, granen , vetten, vlees, zuivel. Hoe maak je de gezonde keuze voor de andere helft op je bord? In deze workshops een paar prachtige handvatten!

6 februari:
Wat eten we vandaag
Oftewel hoe zorg je voor een volwaardige voeding de dag door. We leren te werken met een praktisch hulpmiddel als het 7 stappenplan. Mét kennis over een verantwoorde broodmaaltijd!

20 februari:
Het plezier van lekker eten

Wij mensen hebben onze smaak meegekregen om ons een weg te wijzen naar voeding die bij ons past! Door de duizenden jaren heen heeft onze smaak ons geleid naar een verantwoord voedingspatroon. Sinds enkele decennia laten we ons nogal eens voor de gek houden door synthetische smaakmakers. We krijgen echter niet te eten wat we denken te krijgen! Wat doet dat met ons en hoe kunnen we terug naar een aantrekkelijke, lekkere voeding die biedt wat die ons vertelt? Vandaag met een proeverij!

De workshops zijn ‘s avonds van 19:30 uur tot 21:30 uur in wijkcentrum Holtenbroek, Bachlaan 20, 8031 HL Zwolle.

De kosten zijn 12, 50 euro per keer, schrijf je direct in voor alle 4 de avonden dan betaal je 40 euro!

Heb je vragen of wil jij je inschrijven dan zijn wij bereikbaar op 06-30320619 of op mailadres info@praktijkjanatuurlijk.nl

Wij hebben er zin in om je te ontmoeten!