Afbeelding

Maatjes helpen statushouders op weg naar werk!

Algemeen

Op 10 januari 2017 start er een bijzonder trainingsprogramma voor vluchtelingen uit Zwolle die willen starten op de arbeidsmarkt. Voor het programma worden nog mensen gezocht die als maatje willen helpen bij de trainingen en bij het opbouwen van een netwerk. Help jij mee?

Pop Up Your Talent is een programma voor statushouders (vluchtelingen met een status) op zoek naar werk. Het programma heeft als doel dat elke statushouder in zijn eigen tempo toewerkt naar een plek op de arbeidsmarkt. Daarbij focust het op de eigen kracht van de deelnemers en maakt het gebruik van het sociaal netwerk. Zo lukt het statushouders om met de juiste steun echt werk te maken van hun talent.

Tijdens het programma lopen statushouder samen met een maatje op. De maatjes ondersteunen tijdens de trainingen en met praktische vragen. Bijvoorbeeld met het maken van een CV. Daarnaast is er ook ruimte om ontspannen activiteiten te ondernemen.

We zijn nog op zoek naar mensen die het leuk vinden om een statushouder te helpen en een tijdje samen op te lopen. Wil jij je aanmelden als maatje of heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar popupyourtalent@presentzwolle.nl

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 18 apr, 13:20
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11