Afbeelding

Enthousiastelingen gezocht voor nieuw mannenkoor 'Hij zingt'

· leestijd 1 minuut Cultuur

Met ondersteuning en in samenwerking met WIJZ Welzijn lanceert Gert Oosterwijk een nieuw initiatief voor koorzang in Zwolle en omstreken. Een project-mannenkoor.

Het projectkoor ‘Hij zingt’ zal gedurende 15 repetities en 2 generale repetities met saxofoonorkest toewerken naar een tweetal concerten in juni 2018.

Het repertoire zal bestaan uit kwalitatief goede mannenkoormuziek. Muziek van bekende en minder bekende componisten, speciaal gearrangeerd voor het mannenkoor “voor elk wat wils, ….van Byzantijns en Bach tot Bacharach” zal klinken tijdens Kunstweekend 2018 in Heino en de ‘Ik-Toon’- maand juni, in Zwolle.

Gert Oosterwijk, dirigent van Zwols Saxofoon Orkest ‘For Saxes Only’ (FSO) is voor ‘Hij zingt’ dan ook op zoek naar zangers die zin hebben om wekelijks te repeteren. Bijzonder is dat een groot deel van het concertprogramma zal worden begeleid door de saxofoons van FSO.

Natuurlijk moeten deelnemers beschikken over een redelijke zangstem, maar notenkennis is niet verplicht. Wel is muzikale nieuwsgierigheid gewenst en de bereidheid om samen de schouders er onder te zetten en door te zetten tot het klinkend resultaat naar ieders tevredenheid stemt.

Het is de bedoeling dat er wekelijks gerepeteerd gaat worden in de WIJZ-locatie
De Terp, Radewijnsstraat nr. 1 te Zwolle, en wel op donderdagmiddagen van 15.00-17.00 uur.

Gert Oosterwijk (1959) is een Zwolse schoolmusicus/saxofoondocent. Hij is mede oprichter van FSO en hij dirigeerde verschillende koren, van popkoren tot een liturgisch gemengd koor. Ook dirigeerde hij gedurende zes jaar het Heino’s Mannen Koor.

Op donderdag 18 januari 2018 is er een informatiebijeenkomst in De Terp, om 15.00 uur. Daar zullen ideeën over het project-mannenkoor ‘Hij zingt’ ontstaan en kunnen worden besproken.

Aanmelden voor deze bijeenkomst wordt gewaardeerd. Voor eventueel meer informatie neem gerust contact op met Gert Oosterwijk via mail.

E-Mail: goosterwijk@planet.nl

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 18 apr, 13:20
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 18 apr, 12:43
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 18 apr, 11:11