Afbeelding
Toffe PR

Hedon Presents: TOY DESTROY!

· leestijd 1 minuut Cultuur

Onder de noemer ‘Hedon Presents’ opent Hedon iedere laatste zondag van de maand haar deuren om nieuwste acts uit de kop van Overijssel te presenteren.

Zondagmiddag 28 januari stelt de nieuwe Zwolse band Toy Destroy zich voor tijdens Hedon Presents. Hun optreden begint om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur) en de entree is gratis. Voor het publiek is het de eerste keer dat zij kan kennismaken met het heavy repertoire waaraan de vijf jonge ‘Toy Destroyers’ een jaar lang hebben gewerkt. Na Toy Destroy zijn er optredens van Colorwave en Delta Echoes.


Toy Destroy bestaat uit vijf jonge muzikanten -van 15 tot 20 jaar- die al op zeer jeugdige leeftijd hun speelgoed inruilden voor scheurende gitaren, zware versterkers, grommende bas en beukende drums. Deze vijf ‘Toy Destroyers’ voelen zich thuis in de harde muziekscene, met krachtige gitaarriffs, melodische overgangen en onverwachte snoeiharde breaks die een dreigende sfeer creëren waarin je van alles kan overkomen: ‘Denk aan het meisje op de schommel dat een schattig liedje zingt terwijl achter haar het monster dichterbij komt...’

Toy Destroy speelt heavy covers waarop zowel publiek als de muzikanten helemaal los gaan. Er worden o.a. nummers gespeeld van Foo Fighters, System of a Down, Metallica en Adept. De muzikanten van Toy Destroy komen allen voort uit New Challenge Let’s Play, het Zwolse project voor muzikale jongeren. Uit de behoefte om een eigen band te vormen en dan vooral veel metal te spelen ontstond Toy Destroy; jonge muziekvrienden die al jaren samenspelen en nu een heavy band vormen, superaardige gasten die prettig gestoord lol trappen, muzikaal plankgas geven en NIET MEER TE STOPPEN ZIJN! Ben jij ook een soort van ‘Toy Destroyer’? Dan is deze band voor jou en moet je zondagmiddag 28 januari écht naar Hedon komen!

Geluidstechniek
Toy Destroy heeft een eigen geluidsman, Lorenzo Straetemans (15 jaar). Hij is al vanaf het begin betrokken en regelt het geluid bij alle repetities van Toy Destroy. Uiteraard is Lorenzo er zondagmiddag 28 januari in Hedon ook bij.

Hedon Presents
Onder de noemer Hedon presents opent Hedon één zondag per maand haar deuren om de nieuwste acts uit Overijssel te presenteren. Hiervoor zoekt Hedon altijd een mooie combinatie van acts waarbij de één zo uit de oefenruimte kan komen rollen terwijl een ander op het punt van doorbreken staat. Drie acts voor de prijs van nul met een winwin-situatie voor zowel de artiest, als voor publiek. De band kan lekker spelen, genieten en (meer) podiumervaring opdoen en de muziekliefhebber ontdekt nieuwe acts uit eigen regio tijdens een erg gezellige zondag!

Meer informatie:
Toy Destroy: www.toydestroy.nl, Facebook en Instagram
Hedon: www.hedon-zwolle.nl

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 3 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden