Afbeelding

The Bobs bij Reken Maar van Jazz

Cultuur

Op zondag 28 januari is jazzformatie The Bobs te gast bij Reken Maar van Jazz in The Livingroom. The Bobs is een, op initiatief van saxofonist Ewout Dercksen gestart jazztrio, verder bestaand uit bassist Taeke Stol en drummer Wim de Vries.

Wat aanvankelijk als een oefenband begon werd al snel een vehikel voor muzikale experimenten. De muziek is experimenteel en avontuurlijk maar nooit ontoegankelijk. Sterke melodieën en duidelijke structuur in de muziek zorgen ervoor dat de luisteraar steeds geboeid blijft. Improvisatie en gecomponeerde muziek lopen daarbij naadloos in elkaar over. De leden van de band komen uit omgeving Arnhem en Nijmegen en hebben alle vier hun sporen in de jazzmuziek meer dan verdiend.

De naam de band verwijst naar een door Dercksen geschreven stuk dat een als hommage bedoeld was aan de (vele) tenorsaxofonisten met de voornaam Bob. The Bobs bestaan sinds 2015

Reken maar van Jazz vindt elke maand plaats op de vierde zondag van de maand. Het concert op 28 begint om 20.30 uur in café The Livingroom, Gasthuisplein 23 te Zwolle. Entree is gratis.

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 4 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 5 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 5 uur geleden