Afbeelding

Helena Basilova en Reinier Baas: Baas & Basilova

Cultuur

Op dinsdagavond 30 januari brengen klassiek pianiste Helena Basilova en jazzgitarist Reinier Baas, beiden regelmatig te zien in TV programma’s als Vrije Geluiden, een bijzonder en eigentijds cross-overconcert op het intieme podium van Cultuurschip Thor.

Concertpianiste Helena Basilova werd in Rusland geboren als dochter van twee gevestigde pianisten/componisten. Ze kreeg de Russische klassieke muziek met de paplepel ingegoten. Op dit moment krijgt ze landelijke aandacht door het publiceren en spelen van haar overleden vaders werk als componist. De Amsterdamse topgitarist en tweevoudig Edisonwinnaar Reinier Baas is één van de aanjagers van een nieuwe lichting Nederlandse jazzmusici. Hij speelt op alle toonaangevende podia en jazzfestivals in binnen- en buitenland met de grootste namen, vaak met zijn eigen composities en arrangementen.

Helena en Reinier studeerden samen op het Conservatorium van Amsterdam, zijn inmiddels ook beiden als docent verbonden (geweest) aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle en Enschede. In het concert op Cultuurschip Thor zal muziek gespeeld worden van Ravel, Messiaen, Feldman, Shorter en natuurlijk van Reinier Baas en (vader) Alexander Basilov.

Baas & Basilova spelen op dinsdag 30 januari om 20.30 uur. Entree € 15, -. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl