Afbeelding
Erik-Jan Berends

Muziekmakers krijgen een plek aan de Rieteweg 10

Algemeen

KAMPERPOORT – Muziekmakers, en met name de hiphop-scene, krijgen een plek aan de Rieteweg 10 in de voormalige panden van Cultuurwerkplaats R10. Dat heeft wethouder Jan Brink woensdagmiddag bekendgemaakt.

De gemeente gaat een deel van het gebouw de komende zes jaar verhuren aan diverse creatieve bedrijven en artiesten. Aanvankelijk was het de bedoeling om het pand na het vertrek van R10 te sluiten. Volgens de gemeente bleek later dat de nood aan betaalbare bedrijfsruimte, met name in de muziekindustrie, erg hoog is. Daarom wordt nu de hoogbouw van het complex wordt gesloopt en de laagbouw wordt opgeknapt en verhuurd.

Volgens het college is de locatie aan de Rieteweg heel geschikt voor muziekmakers. “Er zitten nu al muziekproducten die de spil vormen van de landelijke hiphop-muziek. Het gebouw ligt vlakbij het station en is goed bereikbaar waardoor het ook aantrekkingskracht kan uitoefenen op deze doelgroep uit de grotere regio van Zwolle. Daarnaast zal enige mate van ‘geluidsoverlast’ in dit gebied niet gelijk leiden tot een verstoring van het woon- en werkklimaat.”

Rieteweg 10 wordt tot uiterlijk 2024 verhuurd. De toekomst van de creatieve plek hangt daarna af van de ontwikkelingen rondom de IJsselhallen. De wethouder verwacht dat de ruimtes snel zijn gevuld. Voor de exploitatie houdt de gemeente rekening met 50.000 euro per jaar.