Afbeelding

Sport & Life breidt uit naar Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

In navolging van de Metropoolregio Amsterdam (MRA) zal dit voorjaar de formule 'Sport & Life' in de regio IJsseldelta geïntroduceerd worden. Naast het uitbrengen van een halfjaarlijks magazine voorziet Sport & Life ook in het organiseren van sport- en businessevenementen. De eerste regiomeeting zal dit voorjaar plaatsvinden in het PEC Zwolle-stadion waar ook de lancering van het bijbehorende magazine plaatsvindt.

Sport & Life richt zich op de gemeenten Zwolle, Steenwijkerland, Noordoostpolder, Dronten, Lelystad, Nunspeet, Epe, Kampen, Meppel, Dalfsen, Staphorst, Oldebroek, Heerde, Hattem, Raalte en Zwartewaterland. Twee keer per jaar zal in die gemeenten een magazine worden uitgebracht.

Sportevents voor lokale bevolking

Sport & Life heeft naast een maatschappelijke doelstelling ook tot doel bedrijven die hun nek uitsteken om maatschappelijke, sportieve of gezondheidsinitiatieven te ontplooien een podium bieden om hun visie en filosofie naar de lokale bevolking uit te dragen: “We brengen naast sport en lifestyle ook beleidszaken en ontwikkelingen bij stichtingen in beeld. In groeiregio Zwolle en het - steeds belangrijker wordende - achterland dat loopt van de kop van Overijssel via Gelderland tot aan Flevoland zullen dit soort middelen steeds vaker worden ingezet om onderscheidend te zijn en te blijven.”

Lancering in PEC Zwolle-stadion

Sport & Life heeft volgens Bakker de ambitie om het succesvolle concept na Metropool Regio Amsterdam, Flevoland, Noordwest Veluwe en Zwolle (Overijssel) de komende jaren in alle gemeenten en regio's in Nederland uit te rollen. “De lancering van de eerste Sport & Life IJsseldelta vindt plaats in het centrum van de IJsseldelta: het spelershome van het MAC3PARK-stadion. Tijdens dit event zal er een verloting plaatsvinden waarbij betaald voetbalorganisatie PEC Zwolle mooie prijzen beschikbaar stelt en de opbrengst naar een goed doel gaat. Zo verbinden we sport, bedrijfsleven en de samenleving op een mooie en laagdrempelige manier met elkaar. Die constructie is voor elke regio interessant.”