SVI minst blij met 0-0 tegen Be Quick '28

ZWOLLE - "We moeten de kansen afmaken", verzucht SVI-trainer Joram Hendriks na afloop van de derby tegen Be Quick '28 (0-0).

De wedstrijd tussen de promovendus (SVI) die even moest wennen aan het tweedeklasse-niveau en de ploeg die zo overtuigend aan het seizoen begon (maar inmiddels is weggezakt) was in de eerste helft niet om aan te zien.

Een prima SVI-treffer van Tim Kuhlmann (onderkant lat) werd afgekeurd vanwege buitenspel, volgens velen ten onrechte. Een spaarzaam moment van opwinding voor de pauze.

Na de thee kwamen er wel de nodige kansen, maar zonder resultaat. Invaller Luuc Renema zal zich achter de oren krabben. De vervanger van Niels Sonsma, die pal na de hervatting een flinke kans miste, had drie keer de 1-0 op zijn schoen, maar miste de rust voor het doel.

Hendriks vindt dat zijn ploeg de goede lijn van voor de winterstop heeft doorgetrokken. SVI won de laatste twee duels van 2017. "We spelen gelijk tegen een ploeg die ergens bovenin staat. Als je ziet hoe teleurgesteld ze zijn in de kleedkamer, weet je wat voor stappen we hebben gemaakt."

"Het was niet best", vond Be Quick-trainer Edwin van Nijen. "SVI was, met name in de tweede helft, feller. Teko Malanda houdt ons in de wedstrijd. Uiteindelijk is het een betrouwbare keeper", aldus Van Nijen over zijn onvoorspelbare doelman. "Zelf waren we heel onnauwkeurig. Er waren wel momenten waarop we SVI pijn hadden kunnen doen. Die speelden we slecht uit."