Afbeelding

Theater van de Sport in teken van karate

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Het Landstede Sportcentrum staat op zondag 4 februari in het teken van karate. Op de plek waar normaal gesproken wordt gesmasht en gedunkt op eredivisieniveau (volleybal en basketbal), liggen zondag vijf matten waarop circa 325 deelnemers om de prijzen vechten op de Open Peppercup, een nationaal toernooi met een internationaal tintje.

"Onze sporters gaan al jaren naar grote nationale en internationale toernooien. Waarom zouden we zoiets niet in Zwolle kunnen organiseren", vroegen ouders van karateka's van Karate Mossel-Boot zich af. Onder leiding van Jeffrey Littel, die ooit deel uitmaakte van de Nederlandse selectie, namen zij het initiatief en de animo voor het toernooi is veel groter dan Littel had durven dromen. "Bij andere toernooien zie je vaak een max van 250", aldus Littel, die met de ouders een stichting oprichtte om het Zwolse karate te ondersteunen. "We hopen de Zwolse talenten financieel te ondersteunen, voor bijvoorbeeld uitzending naar toernooien in het buitenland, maar daarvoor moeten we nog groeien." De Open Peppercup moet in ieder geval een jaarlijks terugkerend evenement worden in Zwolle.

Het toernooi voor jeugd, cadetten, junioren en senioren staat onder auspiciën van de Karate-do Bond Nederland.

Alle grote clubs zijn er volgens Wim Mossel bij. “Maar ook kleinere clubs uit het noorden van het land die normaal gesproken heel ver moeten reizen voor zo'n groot toernooi.” Het toernooi heeft ook een internationaal tintje met deelnemers uit Belgie, Duitsland en Luxemburg en zelfs een enkeling uit Algerije en Marokko. “Al is het altijd afwachten of die ook daadwerkelijk komen”, weet Mossel. Een van de blikvangers is Dylan van Moerkerk, de Zwolse Sportman van het Jaar 2016. "Er doen toppers mee, zoals Dylan, maar ook karateka's die ervaring gaan opdoen."

Omdat het toernooi van de vijf euro entreegeld alleen de begroting niet rond krijgt is de medewerking van het Zwolse bedrijfsleven een welkome ondersteuning. Ook de gemeente draagt The Open Peppercup een warm hart toe. De wethouder van sport, Rene de Heer, verricht de opening en schreef een openingswoord voor de toernooifolder.

Het toernooi wordt zondag om negen uur geopend door De Heer en om 09.10 uur gaan de wedstrijden voor de jeugd van start. Vanaf 13.30 uur komen de senioren in actie. De prijsuitreiking is om 18.00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.theopenpeppercup.nl.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02