Tennekes

WVF heeft niets in te brengen bij IJVV

(door Gerard Meijeringh)

IJSSELMUIDEN – WVF won voor de winterstop de laatste drie duels, maar maakte zaterdag een slechte beurt bij IJVV. De ploeg uit Westenholte had helemaal niets in te brengen op een zeer slecht veld en verloor volkomen terecht met 4-1.

WVF-trainer Herben Visscher wees na afloop naar het zeer slechte veld. “We hebben dit seizoen nog niet op zo’n bar slecht veld gespeeld. Je kunt niet in een hoog tempo spelen op zo’n veld. IJVV is beter omgegaan met de omstandigheden. Dat hebben ze prima gedaan. Jongens die normaal gesproken bij ons domineren, wilden nu de bal niet eens hebben.”

WVF liet zich gemakkelijk piepelen door IJVV. De IJsselmuidenaren zetten vol druk op WVF. De bezoekers hadden geen antwoord en moesten toezien hoe IJVV verschillende goede kansen bij elkaar voetbalde. Met een 1-0 achterstand bij rust mocht WVF niet klagen. Deze treffer kwam op naam van oud-WVF-speler Özhan Kardag.

Direct na rust kreeg WVF opnieuw een dreun te verwerken. Keeper Mike ter Wiele, die voor rust ook al wat mindere momentjes had, kwam verkeerd uit. Tim Roeland kopte de bal over de keeper in het doel: 2-0. In de 67ste minuut werd het nog erger voor WVF. Een voorzet van Maarten Hinderks werd door Jamiro Oortwijn in het eigen doel gewerkt. In de 70ste minuut scoorde Gerjon van den Berg de 4-0 uit een vrije trap. Ook hier zag keeper Ter Wiele er niet goed uit. Zes minuten later ontsnapte WVF aan de 5-0, toen Van Lente tegen de lat kopte.

WVF kwam in de 78ste minuut terug tot 4-1 via invaller Sieme ten Broeke. Daarna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. “Normaal domineren in positiespel. Daar zijn we nu niet aan toegekomen. En spelen vanuit de tweede bal kunnen we niet. De ruimtes waren veel te groot”, aldus Visscher, die na dit seizoen een jaar afstand gaat nemen van het voetbal.

Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 5 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 5 uur geleden
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden