Afbeelding

Dorpsplan Wijthmen wordt uitgewerkt

Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft maandag met twee projectontwikkelaars een intentieovereenkomst getekend voor de uitwerking van het Dorpsplan Wijthmen.

Daarin is afgesproken dat zij samen de komende periode de mogelijkheden onderzoeken voor een haalbaar plan voor woningbouw op de locatie nabij het Kulturhus in Wijthmen. De basis voor deze uitwerking vormt het Dorpsplan Wijthmen dat in samenwerking met de inwoners is opgesteld. Kern hiervan is dat er in Wijthmen ruimte wordt gemaakt voor de bouw van woningen, waarbij circa negentig woningen gebouwd zouden moeten worden op de locatie bij het Kulturhus. Het precieze aantal en de soort woningen waaraan behoefte is (bijvoorbeeld woningen voor ouderen) wordt de komende periode door de projectontwikkelaars worden onderzocht.

De Zwolse gemeenteraad heeft het Dorpsplan Wijthmen in 2010 vastgesteld. Het plan schetst de toekomstige ontwikkeling van het dorp in de komende vijftien tot twintig jaar. Mede door de economische crisis is de concrete uitwerking van het plan de afgelopen jaren meerdere malen vertraagd. De twee marktpartijen die zich nu hebben gemeld, zien kansen om gezamenlijk het plan weer op te pakken. Wanneer duidelijk is welk woningbouwprogramma wenselijk en haalbaar is, wordt er een stedenbouwkundig plan uitgewerkt. Dat vormt vervolgens weer de basis voor de benodigde bestemmingsplanprocedures.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37