Afbeelding

Deelnemers bereiden zich voor op Grote Zwolle Quiz 2018

Algemeen

ZWOLLE - De Zwolse Historische Vereniging houdt op donderdag 1 februari, in samenwerking met het Historisch Centrum Overijssel, de Grote Zwolle Quiz 2018. Burgemeester Henk Jan Meijer is bij deze gelegenheid eregast en zal een van de prijzen uitreiken, namelijk de aanmoedigingsprijs voor het best presterende team uit de politiek.

Omdat de Zwolse gemeenteraad de afgelopen jaren belangrijke beslissingen genomen heeft ten aanzien van de cultuurhistorie van de stad, zijn ook alle fracties van de politieke partijen in de Zwolse gemeenteraad uitgenodigd. Aan deze uitnodiging is massaal gehoor gegeven. CU, PvdA, VVD, D66, CDA, GroenLinks en SP geven acte de présence en D66 doet dat inclusief wethouder Jan Brink.

De Grote Zwolle Quiz 2018 wordt gespeeld in de vorm van een pubquiz, dus met teams, en er worden vragen gesteld over de geschiedenis van Zwolle, maar ook over het recente verleden. Op de website van de Zwolse Historische Vereniging, www.zwolsehistorischevereniging.nl, staan oefenvragen waarmee de deelnemers zich kunnen voorbereiden. Van deze mogelijkheid is massaal gebruik gemaakt.