Afbeelding
stock.xchng

Stichting en werkgroep organiseren rommelmarkt voor Oost-Europa

Algemeen

DIEZERPOORT - De stichting Kinderhulp Beregszasz (Oekraïne) en de werkgroep Carei (Roemenië), organisaties uit Zwolle en omgeving, hebben voor zaterdag 17 februari een grote rommelmarkt/bazaar georganiseerd. De markt is van 10.00 tot 14.00 uur in de Oosterkerk aan de Bagijnesingel (ingang Koewegje).

De stichting gebruikt de opbrengst om Oekraïense kinderen de vakantie van hun leven in Zwolle en omgeving te laten vieren. De voorbereidingen en de busreis gaan weliswaar op kostenbasis, maar er is toch een groot bedrag mee gemoeid. De stichting verkoopt producten op de rommelmarkt en jaarmarkten.

De werkgroep ondersteunt projecten, zoals de renovatie van vijftien badkamers in een psychiatrisch ziekenhuis. Ze schakelen daarvoor een betrouwbare lokale aannemer in en schaffen de materialen ter plaatse aan. Er is financiële samenwerking met de provinciale overheid aldaar en sponsoren in Nederland. Ook worden materialen voor een dagbestedingslokaal gekocht. Verder ondersteunt de werkgroep een weeshuis en een verpleeghuis. Een paar maal per jaar worden vele kubieke meter goederen naar Carei getransporteerd, zoals matrassen, speelgoed, diverse apparatuur en kleding. Dat transport kost het nodige.

Er zijn volgens beide organisaties weer veel mooie spullen ingebracht. Daaronder zijn typische rommelmarktspullen, huishoudelijke artikelen, speelgoed en boeken. En er is ook kleding voor een schappelijk prijsje. Aan de inwendige mens is gedacht en het Rad van Fortuin draait ook.