Afbeelding
Ine Reinders

Met IVN de natuur in!

Algemeen

Het voorjaar komt eraan, de natuur ontluikt. Daarom is het nù tijd om je in te schrijven voor een van de IVN natuurcursussen.

De vlindercursus start op 15 maart, de wilde plantencursus op 28 maart. Dit jaar is er in samenwerking met KNNV Zwolle een nieuwe cursus: de insectencursus, die op 20 april begint.
Wordt dit jaar jouw vlinderjaar?!

Van vroeg in het voorjaar tot in het najaar zijn ze er, die fraai getekende, soms om elkaar heen buitelende fladderaars. Hoe is hun bouw en waar vind je vlinders? Dat kun je leren in twee avondlessen in ‘de klas’ en 2x op zoek naar vlinders in het veld .

Wordt dit jaar jouw Wilde Plantenjaar?

Wandelend zoeken naar de in de vrije natuur voorkomende planten in Nederland. Hoe heet deze plant en waarom staat hij hier? Deze informatie krijg je tijdens één avondles in ‘de klas’ en 10 veldexcursies.

Wordt dit jaar jouw Insectenjaar?

Hoewel alle insecten koudbloedig zijn, zijn ze hotter dan ooit. In aantal gaan ze enorm achteruit. Je vindt ze overal, soms mooi, soms lastig, maar over het algemeen nuttig! 5x ’s avonds in ‘de klas’ en 5 veldexcursies.

Zo leer je de natuur op een andere manier beleven.

Naast cursussen geeft IVN ook excursies. De eerste is op 11 maart, dan gaan we Speuren naar Sporen rond het Engelse werk.
Meer info en aanmelden op www.ivnzwolle.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden