Afbeelding

Er is altijd plek in het achtste van Lemelelerveld voor Hauptmeijer

· leestijd 1 minuut Sport

(door Jeroen Kuiper)

EINDHOVEN - Het is met recht de week van de keepers van PEC Zwolle. In het bekerduel met AZ (4-1 verlies) mag Diederik Boer vroegtijdig douchen en tegen PSV (4-0) haalt Mickey van der Hart Hirving Lozano onderuit. Het betekent dat derde keus Mike Hauptmeijer mag debuteren in het Philips Stadion. "Ik heb wel genoten, ondanks de nederlaag."

In maart 1997 in Dalfsen geboren, opgegroeid in Lemelerveld en als jeugdspeler bij PEC Zwolle gekomen. Het is in een notendop de levenscyclus van Hauptmeijer. De twintigjarige wisselkeeper heeft zaterdagochtend geen ander gevoel dan normaal. Als derde keeper is de kans vrij klein dat je van de bank moet komen voor een invalbeurt. "Pas toen ik ’s avonds op de bank zat, besefte ik dat ik er in kon komen. Wel bizar dat het bij mijn eerste keer als tweede keeper direct gebeurd."

Het voorval met Van der Hart vindt in minuut 41 plaats. Op dat moment heeft PEC de zaken nog goed voor elkaar en is het nauwelijks in de problemen gekomen. Met Hauptmeijer onder de lat lijkt het duel naar een ruststand van 0-0 te gaan. In de slotminuut gaat het toch mis bij een corner. "Ik was te gretig, stond er net in. Ik ging te ver naar voren en gleed toen weg. Zonde", baalt hij van de 1-0 van Luuk de Jong.

In de tweede helft laat de bij PEC opgegroeide Hauptmeijer zien dat hij best een potje kan keepen. Een voorzet van Joshua Brenet tikt ie op de lat. Uit een één-op-één-situatie met Luuk de Jong komt hij als winnaar tevoorschijn. "Een paar ballen achter elkaar, dan is de spanning weg." Dat PSV uiteindelijk uitloopt naar 4-0 valt de doelman niet aan te rekenen. Hij koestert zijn debuut. Het Philips Stadion is sowieso Zwolse debutanten goed gezind. Vorig jaar debuteerde Hauptemijers generatiegenoot Bas van Wijnen in Eindhoven, een jaar daarvoor maakte Boy de Jong er zijn eerste minuten. "Daar had ik het met Bas nog over, dat is wel apart ja."

Dinsdag tegen sc Heerenveen zit Hauptmeijer gewoon weer op de bank. Diederik Boer is dan terug van zijn schorsing. Komende zomer loopt het contract van de jongeling af, al heeft de club nog een optie van een jaar. De goalie hoopt dat hij mag blijven en dan verhuurd wordt aan een andere club. "Ik heb bij Zwolle weinig uitzicht op speelminuten zolang Diederik en Mickey nog voor mij zitten." Anders kan hij altijd nog terugkeren bij Lemelerveld. "Ja, in het achtste spelen met mijn vrienden. Daar zoeken ze vast nog een rechtsbuiten, haha."

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30