Afbeelding

Reünie Zwolsche Boys ter ere van honderjarig bestaan

Sport

ZWOLLE - Voetbalvereniging Zwolsche Boys organiseert op vrijdagavond 20 april een reünie voor al haar (oud-)leden. De club uit Zwolle-Zuid bestaat op 1 mei honderd jaar en hoopt tijdens de reünie met zo veel mogelijk mensen herinneringen op te halen aan haar roemrijke historie.

Leden, oud-leden, voormalige bestuurders of vrijwilligers; iedereen wordt uitgenodigd zich aan te melden via jubileum@zwolscheboys.nl, met vermelding van naam, adres en telefoonnummer. De reünie zal beginnen om 19.30 uur in het clubgebouw van Zwolsche Boys, aan de Landsheerlaan 44.

Op de avond zullen veel oude foto's en plakboeken te bewonderen zijn, en bovenal vele herinneringen worden opgehaald. Mochten mensen zelf nog foto's hebben die de vereniging (tijdelijk) zou mogen tonen, dan hoort men dat graag.

Zwolsche Boys werd op 1 mei 1918 opgericht in Zwolle. Snel na de oprichting volgde een eerste kampioensschap, en na vele jaren in de tweede klasse promoveerde de vereniging in 1947 naar de eerste klasse, op dat moment het hoogste niveau van de amateurs. Tussen 1954 en 1969 speelde Zwolsche Boys betaald voetbal.

Na een terugkeer bij de amateurs volgde in 1984 een nieuw hoogtepunt met het kampioenschap in de hoofdklasse. De vereniging speelde jarenlang op sportpark de Vrolijkheid, en huist sinds de jaren '90 in Zwolle-Zuid, op sportpark Jo van Marle.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 8 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 8 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 9 uur geleden