Afbeelding
Pedro Sluiter

Wijkvereniging Berkum hoopt op trajectcontrole A28

· leestijd 1 minuut Algemeen

BERKUM - Wijkvereniging Berkum is blij dat het onderwerp ‘trajectcontrole A28’ bij het Zwolse college van burgemeester en wethouders op de agenda komt.

“De politiek begint in te zien dat de A28, maar eigenlijk ook andere grote wegen in Zwolle, voor steeds meer overlast zorgen. Het gaat daarbij om lawaai maar ook om schadelijke gassen en fijnstof”, aldus de wijkvereniging in een persbericht. “Het is eigenlijk niet meer te verkopen, twee grote en heel drukke (snel)wegen dwars door een stad. In Maastricht hebben ze de snelweg in een tunnel weggewerkt en dat verbetert de doorstroming maar vermindert ook de overlast enorm.”

De wijkvereniging hoopt dat ook in Zwolle op de A28 trajectcontrole wordt ingevoerd. “Er wordt daar structureel door veel automobilisten te hard gereden en dat geeft veel overlast. Hoe harder er wordt gereden, hoe meer fijnstof er over de omliggende wijken wordt uitgestort en hoe groter de overlast door herrie is. Vooral bij een noord- westenwind, en die waait vaak uit deze richting, hebben mensen aan de zuidkant van de A28 steeds meer overlast. Wij hopen dat het college van burgemeester en wethouders daadkrachtig op de situatie inspeelt en de nodig stappen zal zetten om de gewenste trajectcontrole ingevoerd te krijgen om daarmee de situatie voor veel bewoners van de stad te verbeteren.”

Het bestuur van de wijkvereniging heeft het college per brief laten weten achter het voorstel te staan om op de A28 een trajectcontrole in te voeren.