Afbeelding

Vrouwen PEC Zwolle hebben bereiken play-offs niet meer in eigen hand

Sport

ZWOLLE - De vrouwen van PEC Zwolle hebben vrijdagavond in de eredivisie een pijnlijke 1-2 nederlaag geleden tegen concurrent SC Heerenveen.

In het belangrijke duel voor deelname aan de play-offs, waarvoor een plek bij de eerste vijf nodig is, zag PEC ondanks een voorsprong de punten naar Friesland gaan. Clubtopscorer Babiche Roof zette PEC al na vijf minuten op voorsprong, maar in het eerste kwartier na de pauze draaide Tiny Hoekstra het om met twee goals: 1-2. Heerenveen is hierdoor geklommen naar de derde en PEC gezakt naar de zesde plaats. Met nog twee duels (PSV uit en Achilles thuis) heeft PEC het behalen van een topvijf-positie niet meer in eigen hand.

De vrouwen van Be Quick '28 hebben in de hoofdklasse de koppositie gepakt dankzij een zuinige 1-0 overwinning op laagvlieger IJzendijke. De nummers twee en drie, respectievelijk Heerenveen en VIOD, hebben wel minder verliespunten dan de ploeg van trainer Geert Tichelaar.

Een treetje hoger, in de topklasse, verloor Jong PEC Zwolle met 1-0 van koploper Saestum. Jong PEC staat achtste van de twaalf.