Afbeelding

Langdurig en ongezond zitten op kantoor is er door intermezzoo niet meer bij

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Veel mensen herkennen het: overdag te weinig bewegen achter het bureau, in de auto en dan weer aanschuiven voor het avondeten. Mensen zitten zo al gauw meer dan tien uur per dag.

Dit zittende leven verhoogt de risico’s op diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten aanzienlijk. “Op het werk afwisselend staan, zitten en elk half uur twee minuten bewegen, is dé manier om gezonder te blijven, productiever te werken en je gelukkiger te voelen”, aldus Harry van Dijk van intermezzoo. Wie dit wil veranderen kan dat, want vanaf vandaag toont kantoorinrichter intermezzoo de weg met ‘dynamische’ werkplekken.

Afwisselend werken en meer bewegen: zitten, fietsen en staan op het werk Men let er niet zo op, maar wie even om zich heen kijkt ziet dat je dat de kantooromgeving vrijwel helemaal op zitten is ingericht. Van Dijk: “Door hier meer te gaan bewegen, wordt de bloedsomloop geactiveerd en worden mensen actiever en minder snel vermoeid. Dat is te bereiken door bijvoorbeeld de bureaustoel in de ‘losse stand’ te zetten of het bureau naar stahoogte te verstellen.”

Geïnteresseerden kunnen bij intermezzoo aan de Thorbeckegracht 19 het dynamische werken nu zelf testen. Er staat een aantal uitvoeringen van ‘kantoorfietsen’, elektrisch en handmatig verstelbare bureaus en een ‘autobalance’-bureaustoel. Maak een afspraak of loop tijdens de openingstijden even binnen en ervaar zelf wat actief zitten is en hoe je snel van een comfortabel zit-bureau naar een actieve sta-werkplek omschakelt.

Intermezzoo is gevestigd in het historisch, industriële pand van 19 het atelier architecten en geopend op woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur. Bel voor een afspraak Harry van Dijk: 06-121 28 847 of Karin Schlaepfer: 06-525 52 101.

Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 3 uur geleden
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 4 uur geleden
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 4 uur geleden