Afbeelding
Eigen foto

Bezoekers doen Paasinspiratie op in het Bakkerijmuseum

Algemeen

HATTEM – Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem staat tijdens de voorjaarsvakantie van 17 februari tot en met 3 maart bol van bakactiviteiten. Bakker Fred geeft bezoekers de broodnodige handvatten voor een geslaagde paasbrunch.

Tijdens zijn humoristische familievoorstellingen demonstreert Bakker Fred de fijne kneepjes van het vak. Met deeg, een schaar, een paar krenten en een enorme dosis humor presenteert de bakker een scala aan paasbroodjes. Wie goed oplet tijdens de show in het museum, kan thuis de blits maken tijdens de eigen paasbrunch. Broodhaantjes, hazen en vogelnestjes kan men in een handomdraai maken met Bakker Fred als leermeester.

Extra aandacht is er tijdens de voorjaarsvakantie voor de jeugd, die verkleed als bakker wordt uitgenodigd om de theorie in praktijk te brengen. Onder leiding van Bakker Martijn en zijn team gaan ze aan de slag met deeg, bloem en eerste klas amandelspijs. Daarbij worden de kinderen aangespoord om goed hun best te doen want het eindresultaat mag natuurlijk mee naar huis worden genomen. Tenminste, als ze zo lang kunnen wachten.

Naast bakplezier wil het Nederlands Bakkerijmuseum ook graag kennis overdragen en daarom is er voor de jeugd ook een educatieve speurtocht samengesteld waarin de rijke geschiedenis van brood en banket ruimschoots aan bod komt. De bakkers heten bezoekers hartelijk welkom. Het Nederlands Bakkerijmuseum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Het museum is op zondag gesloten. Zie voor meer informatie www.bakkerijmuseum.nl.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13