Afbeelding
Eigen foto

Lourens Hoenders opent tentoonstelling in De Molenhof

Algemeen

ASSENDORP - Onder grote belangstelling is vrijdag in De Molenhof de tentoonstelling ‘Veelzijdig met veel kleur’ geopend. De tentoonstelling van de Zwolse kunstenaar Lourens Hoenders is nog te bezoeken tot en met april. Iedereen is welkom aan de Assendorperdijk.

Hoenders is sinds enige tijd bewoner van De Molenhof. Ruim tien jaar geleden heeft hij zijn roeping gevonden in de schilderkunst. Sindsdien heeft hij een collectie kleurrijke schilderijen opgebouwd. Sinds vrijdag 16 februari exposeert hij een selectie van zijn werk op de begane grond van de compleet vernieuwde Molenhof aan de Assendorperdijk, waar tegenwoordig oud en jong samenleven. Hoenders leidt elke week een schilder- en tekenclub in het atelier van De Molenhof.

De afgelopen jaren heeft Habion verzorgingshuis De Molenhof veranderd in een gebouw met de wensen van ouderen en buurtbewoners als belangrijkste uitgangspunt. Zo blijkt, dat naast technische aanpassingen van het gebouw, met name behoefte is aan verbinding met de buurt, zelfstandig zijn, anderen ontmoeten en een mix van generaties. Kortom, zelfstandigheid en ook meer reuring. Dat gebouw staat er nu. Meer informatie over De Molenhof is te vinden op www.demolenhofzwolle.nl.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 6 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 6 uur geleden