Afbeelding

De IJsselhallen worden omgetoverd tot de grootste 1-daagse Platenbeurs van de Benelux

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Twee hallen en de grote foyer van de IJsselhallen worden op zondag 25 februari van 10.00 tot 17.00 uur gevuld met lp's, singles, cd's, dvd’s, blu-rays en merchandise.

Met meer dan honderd kramen gevuld door standhouders uit Nederland, België, Duitsland en Engeland wordt dit een prachtige dag voor muziekliefhebbers. Alle genres zijn aanwezig: van hiphop tot Nederlandstalig, van rock tot jazz. Ook worden er nieuwe platenspelers aangeboden van het merk Project. Schrijver Hans Edink komt zijn boek presenteren over Eelco Gelling. Zijn boek is op de beurs te koop en hij kan bezoekers enorm veel vertellen over de band Cuby and the Blizzards. Discogs is ook met een stand aanwezig. Zij zijn al jaren een belangrijk platform voor de vinylverzamelaars. Het team van Discogs kan bezoekers alles vertellen over de website en de mogelijkheid tot het opzoeken en verkopen van vinyl. Misschien wel de bekendste platenwinkel van Nederland, Concerto uit Amsterdam, komt ook met een mooi vinyl aanbod naar de IJsselhallen.

Verder bezoeken veel bekende PlatenBazen uit Nederland de beurs. Uiteraard worden de particuliere verkopers en verzamelaars niet vergeten. De organisatie stelt twintig tafels van één meter beschikbaar voor gereduceerd tarief om dubbele platen en cd’s te verkopen. De eerste 150 bezoekers ontvangen een gratis goodiebag met cd's, promo's, vinyl, stickers en buttons er in. Verder is er een gratis live-optreden van de Switch Bones. Deze alternatieve rockformatie verzorgt in het restaurant een semi-versterkt optreden.

IJsselhallen
Rieteweg 4
8011 AB Zwolle