Lopers en wandelaars maken zich sterk tegen ziekte MS

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Het hardloop- en wandelevenement MS Motion, waarvan de opbrengst wordt ingezet in de strijd tegen MS, wordt op zondag 22 april gehouden in Zwolle. Inschrijven kan via www.msmotion.nl.

De organisatie: “MS Motion is een uitdagend en gezellig evenement voor iedereen. Het Nationaal MS Fonds gelooft in de kracht van beweging. Zelf MS hebben, iemand kennen met MS of zin hebben in een sportieve uitdaging; er is altijd een goede reden om je in te schrijven voor MS Motion.”

Deelnemers van MS Motion maken zich sterk tegen MS door met een fysieke tegenprestatie geld op te halen voor onderzoek naar de genezing van de chronische ziekte MS. Meer geld voor onderzoek is hard nodig, want het aantal MS-patiënten blijft stijgen. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS, maar liefst 1 op de 1.000 mensen dus. Ieder jaar komen daar ongeveer 800 mensen bij.

Zwolle

Atletiekbaan Wim Peters van atletiekvereniging P.E.C. 1910 vormt het start- en finishpunt van MS Motion Zwolle. Het complex is gelegen aan de noordkant van Zwolle en is omgeven door natuur zoals het Westerveldse Bos en het Zwarte Water.

Marleen Postma, vrijwilliger bij het Nationaal MS Fonds, helpt mee met de organisatie van MS Motion in Zwolle. Marleen’s motto is ‘energie door bewegen’. “Ondanks de extreme vermoeidheid van de MS kom ik na het sporten vol energie terug, met bovendien het gevoel weer controle over mijn eigen lichaam te hebben. Ik vind MS Motion dan ook een heel mooi evenement waarin we door te bewegen meer geld voor onderzoek naar de energie slurpende ziekte MS op kunnen halen.”

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 22 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden gisteren