Afbeelding

ANWB-leden vinden parkeertarieven Zwolle hoog

Algemeen

ZWOLLE - ANWB-leden uit Zwolle vinden de parkeertarieven in die stad te hoog. Dat vindt 74 procent van de ondervraagden. Wel zijn zij tevreden over de bereikbaarheid van die stad, met name op de fiets. Ook de fietsveiligheid wordt daar gewaardeerd, zeker in vergelijking met andere gemeenten. Dat neemt niet weg dat 14 procent van de ANWB-leden aangeeft zich niet veilig te voelen op de fiets.

Dat blijkt uit een onderzoek wat de ANWB in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen onder 28 gemeenten heeft gehouden. In de overgang naar duurzame mobiliteit geeft 22 procent van de ANWB-leden in Zwolle aan binnen nu en vijf jaar de overstap naar elektrisch rijden te overwegen. In die afweging is volgens 55 procent van de leden het aantal mogelijkheden om een elektrische auto op te laden van grote betekenis. Deze bevindingen zijn in lijn met de Elektrisch Rijden Monitor die de ANWB eind 2017 heeft gepresenteerd.

Het onderzoek ging over thema´s zoals: laadmogelijkheden voor elektrische auto’s, fietsveiligheid, groenvoorzieningen, de bereikbaarheid van het stadscentrum en parkeren. De ANWB wil graag met vertegenwoordigers van de betrokken gemeenten in gesprek over de oplossingen voor de knelpunten die in het onderzoek naar voren komen. In totaal hebben 22.365 leden aan het onderzoek meegedaan, onder wie 572 respondenten in Zwolle.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 11 uur geleden