Mark Monsma

Cibap studenten pimpen gebouw daklozenopvang De Herberg

· leestijd 1 minuut Algemeen

Cibap studenten van het domein Ontwerp & Productie maakten onlangs kennis met De Herberg die naast het Cibap staat. Ze pimpten het gebouw en gingen op creatieve wijze aan de slag met de huisregels. Eten, een douche en een dak boven het hoofd. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend. Maar dat geldt niet voor iedereen. “In het kader van het vak Omgevingsbewustzijn is dit een prachtig project om dat juist bij een organisatie als De Herberg uit te voeren”, vertelt docent Marjolein van Vilsteren. Studenten hadden geen idee wat daar gebeurt. Nu zijn ze hier bewuster van én ze hebben hun steentje bij kunnen dragen aan een beter leefklimaat binnen De Herberg.”

Zo voorzagen studenten van de opleiding Visueel deSigner de deuren van de kamers van kunstzinnige stickers gebaseerd op de ontwerpen van ontwerper Karel Martens. Ook de palen in de binnentuin werden hiermee gepimpt. Studenten van de opleiding Grafisch Ontwerper maakten ontwerpen voor schilderijen op de kamers en in de tuin. Een creatieve animatie en een film over het hanteren van de huisregels maakten het geheel compleet. De studenten van de opleiding Filmmaker en fotograaf acteerden zelf in de film, verzorgden het camerawerk, het monteren en het editten. Een prachtige samenwerkingsopdracht.

“Fantastisch om samen te werken met jonge ontwerpers in opleiding”
Maartje van de Bles, vakinhoudelijk teamondersteuner van de Herberg is onder de indruk van het resultaat: “In korte tijd is er zoveel moois gemaakt dat past bij de Herberg en aansluit bij de sfeer.

Kaart van de gebieden in Overijssel en Gelderland getroffen door de overstromingen in 1825.
Nieuw project over de Overijsselse watersnoodramp van 1825 en de lessen hiervan voor het waterbeheer van de toekomst Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Theatervoorstelling over het geweten van de laatste secretaresse van Hitler te zien in Odeon Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
De Passerelle, de nieuwe duurzame loopbrug over het spoor, komt naar Zwolle: Aangepast bus- en treindienstregeling Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
112 Zwolle: Bestelbus knalt tegen een lichtmast: Bestuurder spoorloos 112 21 apr, 13:16
Afbeelding
Openluchtbad Zwolle opent deuren op Koningsdag: Voorverkoop tot en met 26 april Algemeen 21 apr, 12:08
Afbeelding
Saxofoonkwartet Quatro Saxophoni bij Theeschenkerij Oldeniel Algemeen 21 apr, 10:02