Afbeelding

Multi-mediale schilderijen theatervoorstelling "Synergie", Theater Initiatief Zwolle

Cultuur

Over “Synergie”

Kunstenaar Egbert Modderman heeft een tentoonstelling gerealiseerd van een tiental levensgrote schilderijen naar Bijbelse verhalen. Enkele spelers van Theater Initiatief Zwolle (TIZ) hebben voor een aantal van die schilderijen model gestaan. Dit heeft hen geïnspireerd een theaterproductie te ontwikkelen samen met regisseur Gertrude Brijder.

De schilderijen verbeelden verhalen uit de Bijbel zoals De verloren zoon en de barmhartige Samaritaan.

De theaterproductie “Synergie” gaat over het thema “Goed en Kwaad”. Het is een productie waarin de beelden uit de schilderijen tot leven komen en u wat te vertellen hebben. Dit alles gaat samen met de bijzondere gecomponeerde muziek van Alex Manassen.

Over de kunstenaar

Egbert Modderman is afgestudeerd aan de kunstacademie Groningen en heeft daarna aanvullend zijn opleiding in Italië gedaan rond de realistisch-figuratieve schilderkunst. Zelf typeert hij zijn werk als religieus-figuratief.

Bijzonder is dat Egbert in Amerika nu zijn eigen galerie heeft: www.newbernartexhibit.com/.

Meer voorstellingen

Ook dit jaar en volgende jaar zullen er weer voorstellingen “Synergie” zijn. Op dinsdag 13 maart om 20:00 uur zal “Synergie” worden opgevoerd in het Dominicanenklooster. Deze keer in samenwerking met filosoof Désanne van Brederode. De entree is €10,-. Klik op onderstaande link voor kaartverkoop: http://www.kloosterzwolle.nl/programma/kloostercollege-4/

Op vrijdag 9 maart om 15:00 uur zullen Onno Sijperda en Gerard Zuyderhoff, allebei spelers in “Synergie” in het radioprogramma Bij Zo Zwolls van RTV zwolleFM wat vertellen over deze bijzondere productie.

Kijk voor meer informatie over “Synergie” en data van optredens op onze site: http://www.tiz.nu/nieuws/

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37