Ruud Wellenberg is (het bijna onzichtbare) middelpunt van de vreugde na de 2-0.
Ruud Wellenberg is (het bijna onzichtbare) middelpunt van de vreugde na de 2-0. Pedro Sluiter

'Ik denk dat sommigen niet eens moe zijn geworden'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Berkum kruipt opnieuw dichter naar de koppositie na de vierde competitiezege op rij en is, of de trainer daar nou iets over wil zeggen of niet, een volwaardige kandidaat voor het kampioenschap. Hoe gek dat ook mag klinken voor een promovendus. "Hoe vaak gebeurt dat? Dat een promovendus kampioen wordt", vraagt Arno Hoekstra zich af.

Zelden of nooit is het antwoord, in de hoofdklasse althans. Na iets meer dan de helft van de wedstrijden is er echter geen ontkomen meer aan. Berkum heeft de minste verliespunten van alle zestien ploegen in de hoofdklasse B. Als het de beide inhaalduels wint, heeft het een puntje meer dan de huidige koploper Genemuiden.

"Daar zijn wij op dit moment helemaal niet mee bezig. Wij genieten gewoon van het moment", zegt trainer Hoekstra na de 4-2 overwinning op AZSV, een uitslag die doet vermoeden dat Berkum het best lastig heeft met de bezoekers uit Aalten. Na een overtuigende tweede helft, met treffers van Johnsen Bacuna en Ruud Wellenberg, heeft Berkum het lastig na de pauze. AZSV heeft veel de bal en vindt tot twee keer toe de aansluiting (2-1 en 3-2). Johnsen Bacuna, met een geweldige knal van twintig meter in de kruising, en Chris van der Meulen zorgen snel weer voor lucht (3-1 en 4-2).

“Ik noem het optisch”, zegt Berkum-trainer Hoekstra over het (zogenaamde) overwicht van AZSV in de tweede helft. “Zij hebben veel de bal, maar erg gevaarlijk wordt het niet”, zegt Hoekstra over de fase in de tweede helft waarin AZSV ogenschijnlijk een overwicht heeft. “Zij komen goed uit de kleedkamer, wij minder. Het was onrustig”, vindt Hoekstra, die geen grote kansen op de gelijkmaker ziet. “Na de 2-1 komt bij hun het geloof terug, en na de 3-2 ook. Maar wij zetten even aan en brengen de marge weer op twee. Het ging misschien wel iets te makkelijk. Ik denk dat sommigen niet eens moe zijn geworden vandaag.”

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 9 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden