Afbeelding
Eigen foto

Jan Franke houdt lezing in synagoge van Zwolle

Algemeen

BINNENSTAD - Journalist en Israëlcorrespondent Jan Franke geeft op woensdag 21 maart in de synagoge van Zwolle een lezing over ‘Wat Nederland van Israël kan leren’.

Dit verhaal, waarin veel kanten van de Israëlische samenleving aan de orde komen, wordt verteld om 19.30 uur in de synagoge aan de Samuel Hirschstraat 8. De avond is georganiseerd door de afdeling Zwolle/Overijssel van het Genootschap Nederland-Israël. Niet-leden betalen een toegang van 7,50 euro.

Dit jaar bestaat de staat Israël zeventig jaar. Jan Franke vertelt over de actuele betekenis van Israël, dat volgens hem veel méér is dan alleen een land in oorlog met zijn buurvolken. “Het is vooral een modern land waar Nederland veel van kan leren. Op gebieden als terreurbestrijding, gezondheidszorg, landbouw, waterbeheer, informatie- en communicatietechnologie en op vele andere terreinen trekt de hele wereld veel profijt van wat er in Israël wordt gepresteerd.” In deze lezing laat Franke zien waarin Nederland aan Israël een voorbeeld kan nemen op gebieden als politiek, multicultureel samenleven, onderwijs, veiligheid en innovatie. Franke woont in Tel Aviv en is correspondent voor Israël, de Palestijnse gebieden, Egypte en Jordanië. Hij schrijft achtergrondartikelen voor onder meer het Nieuw Israëlitisch Weekblad en Elsevier Weekblad.

Het Genootschap Nederland-Israël staat open voor allen die Israël en de joodse cultuur beter willen leren kennen. Leden krijgen per seizoen vijf lezingen en een culturele avond aangeboden. Alle bijeenkomsten vinden plaats in de Zwolse synagoge.

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59