Afbeelding

De Meezing Mattheus

Cultuur

De Stichting Muziek met een Plus organiseert voor de derde keer een Meezing Mattheüs in het zalencentrum De Hoofdhof in Zwolle-Berkum.

Met deze Meezing Mattheüs wordt een uitvoering gekozen die de Mattheüs Passion toegankelijk maakt voor een breed publiek.

De rol van de evangelist wordt vertolkt door een verteller die in het Nederlands op een indringende manier de luisteraar meevoert door het verhaal van het lijden en sterven van Jezus. Daarnaast worden de bezoekers uitgenodigd mee te zingen met een aantal koralen, waarvan de melodieën heel bekend zijn. Dit resulteert in een indringend Passieverhaal, dat recht doet aan de oorspronkelijke uitvoering van de Mattheüs Passion en ook bereikbaar wordt voor een breed publiek.

Op zondag 18 maart wordt de Meezing Mattheüs uitgevoerd door het Zwols Vocaal Ensemble, aangevuld met een 25-tal projectzangers , die de Mattheüs Passion eerder zelf hebben gezongen en een speciaal samengesteld orkest van professionele musici en studenten van het Artez Conservatorium. De bas Daniël Vecht zal een aantal aria's uit de Passion vertolken. Verteller Jan Visser speelt de rol van de evangelist.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Martien Hovestad.

Het concert begint om 15:00 uur in het zalencentrum van De Hoofdhof, Kerkweg 26 in Zwolle-Berkum. Kaarten à € 10,- zijn te bestellen op de website van Muziek met een Plus www.muziekmeteenplus.nl.