Afbeelding

Unieke New York StarrJazz Special met Trio Braden Teepe Jackson

· leestijd 1 minuut Algemeen

Op maandagavond 12 maart komt contrabassist Joris Teepe naar Cultuurschip Thor met de toonaangevende musici Don Braden (saxofoon) en Gene Jackson (drums). Dit ‘Trio of Liberty’ speelt straight-ahead modern jazz en kan al jaren rekenen op trouw en enthousiast publiek in Europa en de Verenigde Staten.

De drie giganten hebben een CV om van te watertanden. In de jaren 80

vertrok de jonge ondernemende contrabassist Joris Teepe direct na zijn conservatorium studie naar New York en veroverde al snel een solide plaats in het clubcircuit van deze bruisende Jazz-stad.

Teepe kent de New-Yorkse jazz-scene inmiddels als zijn broekzak en regelt van tijd tot tijd interessante tourmees naar Europa met fameuze musici uit de ‘Big Apple’. Braden & Teepe ontmoetten elkaar in New York in 1992, en al snel was duidelijk dat ze hun energie decennia lang zouden bundelen in talloze productieve projecten.

Individueel hebben alle drie muzikanten met een indrukwekkende lijst legendarische Jazz grootheden gespeeld. Don Braden geldt als een soulvolle fantasierijke en technisch uitstekende saxofonist. Hij werkte onder meer met Betty Carter, Joris Teepe met Sonny Fortune en ook drummer Gene Jackson heeft een opmerkelijke carrière waarin hij o.a. speelde met Herbie Hancock.

Het Trio of Liberty heeft idealen op het gebied van kunst, creativiteit, vrijheid, communicatie en samenwerking. U gaat het meemaken op het intieme podium van Cultuurschip Thor

Het Trio of Liberty speelt op maandag 12 maart om 20.30 uur. Entree € 15, -. Kaarten via de website www.cultuurschipthor.nl.

Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 20 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 20 uur geleden