Afbeelding

Mannen HV Zwolle verzekeren zich met stuntzege van handhaving

Sport

ZWOLLE - Het was een topweekeinde voor de vlaggenschepen van Travelbags/HV Zwolle. Nadat de vrouwen een grote stap wisten te zetten naar het kampioenschap, verzekerden de mannen zich zondag van een volgend seizoen in de eerste klasse.

HV Zwolle-Cabezota 19-18. Het is een uitslag waar de meeste volgers twee keer naar moesten kijken voordat ze het geloofden. En de spelers van Cabezota ook. Die gingen er vanuit dat de wedstrijd in 18-18 was geëindigd. De scheidsrechter, die in de slotfase veel rare beslissingen nam, besloot anders. Volgens hem moesten er nog twintig seconden worden gespeeld, omdat 'de tafel' een tijdstop van twintig seconden had gemist. In die laatste twintig seconden kreeg Zwolle een strafbal en die leverde de thuisploeg de winst op.

Dat zelfs de koploper niet wint in sporthal Zwolle-Zuid is een onomstotelijk bewijs van de groei die Zwolle dit seizoen heeft doorgemaakt. "Wij laten zien dat we deze klasse waard zijn. Dat heb ik altijd gezegd, maar daar werden in het begin vraagtekens bij gezet", zegt trainer/coach Arjan Leusink, die de teamspirit roemt. "Er wordt knetterhard gewerkt voor elkaar. Het is een hechte groep die er samen voor gaat en na een tegenslag niet de koppies laat hangen."

Volgens hem durft de spelersgroep nu wel te vertrouwen op eigen kunnen, waar dat aan het begin van dit seizoen nog niet zo was. "We laten ons niet meer intimideren door tegenstanders."