Afbeelding

Resultaten bezoek Kolkenbuurt

· leestijd 1 minuut Algemeen

Resultaten bezoek PvdA Kolkenbuurt Zwolle-Zuid:

Waardering voor woonomgeving, aandacht voor verkeersveiligheid en voorzieningen voor ouderen.

Op zaterdag 3 maart bezocht de PvdA-Zwolle de Kolkenbuurt in Zwolle-Zuid. In en om het winkelcentrum aan de Forelkolk kregen wijkbewoners een roos aangeboden en enkele vragen over de wijk voorgelegd. Wat zijn de pluspunten van de wijk en wat kan beter?

Inwoners van de Kolkenbuurt wonen graag in hun wijk. De woonomgeving is prettig en het groen en het winkelaanbod zijn goed. Ook de bereikbaarheid scoort hoog, zowel van de wijk zelf als van de mogelijkheid om snel in de binnenstad te zijn.

De verkeersveiligheid (kruispunten en snelheid) en het onderhoud van groen en de openbare ruimte zou wel wat meer aandacht van de gemeente mogen hebben. Men stoort zich aan de rondslingerende troep.

Vooral voorzieningen voor ouderen mogen hoger op het prioriteitenlijstje van de buurtbewoners. Willen ouderen langer zelfstandig wonen, dan moeten daarvoor de middelen in de buurt aanwezig zijn. Denk aan activiteiten, maar ook aan vervoer en bereikbaarheid.

De PvdA-Zwolle wil in de volgende raadsperiode inzetten op een goed en betaalbaar openbaar vervoer in Zwolle-Zuid. Denk aan kleinere bussen in de daluren en doelgroepenvervoer. Het op peil houden van een schone en veilige wijk staat ook hoog op de agenda, zoals het handhaven van de 30-kilometerzones en het terugplaatsen van afvalbakken. Tenslotte wil de PvdA zich sterk maken voor meer sociale ontmoetingsplekken in de wijk en een goede uitstraling van de wijkwinkelcentra.

Voor meer ideeën: zwolle.pvda.nl

Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 15 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 18 uur geleden